Crește stimulentul de reinserție: ”Un plus financiar substanțial la bugetul statului”

Raluca Turcan
Raluca Turcan

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență realizat de Ministerul Muncii, stimulentul de reinserție pentru părinții care revin mai repede la locul de muncă, va crește considerabil.

Raluca Turcan, ministrul de resort, a anunțat că persoanele care se întorc la muncă la mai puțin de șase luni după ce au intrat în concendiul de creștere a copilului vor primi 1.500 de lei pe lună.

Stimulentul este, în acest moment, de doar 650 de lei pe lună.

Acest stimulent de reinserție nu se poate cumula cu indemnizația de creștere a copilului și e nevoie de o cerere pentru ca părintele să îl poată primi.

”Este o măsură care crește veniturile părinților, care scade riscurile deprofesionalizării părintelui. Asigură de asemenea o forță de muncă necesară angajatorilor care erau în situația de a fi privați de sprijinul unui angajat care opta să stea doi ani de zile sau trei ani pentru copilul cu dizabilități în concediu de creștere a copilului. Este o măsură care aduce un plus financiar substanțial la bugetul statului”, a declarat Turcan.

”Este o sumă consistentă prin care părintele care optează să se întoarcă la muncă poate să apeleze la servicii specializate pentru supravegherea și îngrijirea copilului”, a mai transmis ministrul Muncii, Raluca Turcan.