Corporatist concediat pentru că a decontat 2 porții de mâncare pentru prietena sa. A mințit că le-a mâncat singur

cuplu restaurant cafenea
Foto: StockSnap / pixabay.com

Un angajat al băncii Citibank din Londra a fost concediat după ce a încercat să deconteze mai multe feluri de mâncare consumate de prietena sa. Bărbatul fusese trimis în delegație, iar inițial a susținut că el a fost cel care a consumat toată mâncarea, relatează businessinsider.com.

Ulterior însă, el a recunoscut că cele 2 sandvișuri, 2 porții de paste și 2 cafele consumate în deplasarea de serviciu nu au fost toate pentru el, ci le-a împărțit cu prietena sa.

Drept urmare, Szabolcs Fekete, ce lucra pe un post de analist la o sucursală Citibank din Londra, a fost concediat.

El a dat banca în judecată pentru concediere abuzivă, însă un judecător a decis în favoarea băncii.

Szabolcs Fekete a spus inițial că a consumat singur două sandvișuri, două feluri de paste și două cafele în timpul unei călătorii de afaceri la Amsterdam, dar mai târziu a recunoscut că prietena sa a mâncat jumătate din mâncare.

Într-un schimb de e-mail cu supervizorul său, angajatul Citibank a spus că „am verificat chitanța și nu am văzut nimic neobișnuit”, adăugând: „Am fost singur în călătoria de afaceri și am băut 2 cafele pentru că erau foarte mici.”

În replică, managerul lui Fekete a scris că chitanța „pare să aibă două sandvișuri, două cafele și o altă băutură”, iar apoi a întrebat: „Spuneți că toate acestea au fost consumate de dvs.?”

Fekete a răspuns afirmativ și a menționat că toate cheltuielile sale se încadrează în alocația zilnică de cheltuieli a Citibank, argumentând că nu ar trebui să își „justifice așa de mult obiceiurile alimentare”.

Reprezentanții băncii au întrebat, de asemenea, dacă a împărțit cina (paste pesto și paste bolognese) cu prietena sa, iar Fekete a spus că nu.

Ulterior, el a recunoscut că a împărțit cu partenera sa mâncarea pe care o trecuse în cheltuielile pentru deplasare, și a fost concediat de bancă.

Fekete a susținut că au existat circumstanțe atenuante, inclusiv că bunica lui a murit recent și că lua medicamente puternice când a răspuns la e-mailuri.

Judecătoarea Caroline Illing a decis că demiterea sa a fost justă, întrucât Fekete nu a fost inițial sincer cu privire la cheltuielile din delegație.

„În acest caz nu este vorba despre sumele de bani implicate. Este relevant faptul că reclamantul nu a făcut o dezvăluire completă și sinceră cu prima ocazie și că nu a răspuns direct la întrebări”, a spus judecătoarea.

Foto: StockSnap / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.