Adolescenții zilelor noastre sunt numiți de câțiva ani drept „generația Facebook” pentru că citesc din ce în ce mai puțin și sunt mult mai interesați de tehnologie și de viața socială decât de ce ar trebui să facă potrivit vârstei lor.
Mulți copii au o inteligență peste medie și adesea uimesc prin maturitatea răspunsurilor pe care le dau adulților în fiecare zi. Ștefan Căpraru este unul dintre acești copii și s-a remarcat la emisiunea „Next Star” de la Antena 1 cu interpretarea sa de rap.
Copilul de 12 ani care vrea să schimbe percepția românilor este din București și intepretează rap de patru ani de zile. Florentina Fântânaru l-a invitat la „Dincolo de aparențe” pentru a afla de la el ce consideră că nu merge bine în țara noastră și ce ar trebui schimbat.
Ștefan a demonstrat că știe foarte bine genul de muzică pe care îl interpretează și i-a explicat prezentatoarei originile rap-ului pe care mulți români nu îl înțeleg. El vrea să schimbe percepția românilor legată de acest gen de muzică.
„Lumea are percepția că rap-ul este un stil de muzică venit din ghetou, că toată lumea înjură, oamenii sunt răi. De fapt, nu este așa. Rap-ul, în primul rând, a venit de la muzica de petrecere, are și puține origini de muzică jazz. Louis Armstrong practic a creat rap-ul. Cel puțin, lumea crede că muzica vine din ghetou pentru că asta a apărut prima oară. BUG Mafia, Paraziții, La Familia cântau și despre asta se vorbea. Dar adevăratul rap este muzică bună și este social”.
Adolescentul urmărește cu interes ce se întâmplă în jurul său în societate și la școală și are multe cuvinte de spus la adresa celor care conduc țara. Ștefan mai crede că profesorii nu se mai ocupă de copii așa cum o făceau în trecut din cauza problemelor sociale pe care le au.
„Îmi place la școală, pentru că se învață lucruri noi. Dar modul în care se prezintă informația este puțin îmbâcsit. Ar fi nevoie de un update, adică în primul rând profesorii nu mai au plăcerea de a învăța o nouă generație să facă ceva. Eu îi înțeleg, muncesc de atâția ani, nici nu sunt răsplătiți material cum trebuie, nici moral, este greu. Sunt ore la care profesorul are o sclipire și nu poți să stai și să te uiți pe pereți sau să vorbești”.
Ștefan este conștient de problemele copiilor din toată țara care se descurcă mult mai greu ca să învețe bine. El vrea ca politicienii să dea mai multă atenție educației și noilor generații, pentru ca toți oamenii să fie mândri că sunt români.
Ștefan și-a ales numele de scenă Oscar, deoarece vrea să fie un nume cunoscut și care să reprezinte un premiu. Chiar dacă la școală nu este premiant și nici nu vrea să fie, în videoclipul pe care l-a lansat în urmă cu două luni este lăudat pentru maturitatea sa.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: