Copil de 3 ani și 6 luni, trimis acasă de educatoare în prima zi de grădiniță pentru comportament inadecvat

copil grădiniță
Foto: PublicDomainPictures / pixabay.com

Un copil de 3 ani și 6 luni a fost trimis acasă de către educatoare, în prima zi de grădiniță, pentru comportament inadecvat, relatează publicația Bihon.ro.

Întâmplarea a avut loc la Grădinița cu Program Prelungit nr. 34 din Oradea, luni, 11 septembrie 2023.

„În prima zi de grădiniță, copilul meu, de 3,5 ani, a fost trimis acasă de educatoarea sa, după 1,5-2 ore, chiar în prima zi din grupa mică. Soția mea a trebuit să-și ia o zi liberă de la lucru pentru a lua copilul de la grădiniță. Mi se pare inadmisibil ca un dascăl să nu poată să îl ajute pe copil să se integreze, ci să-l trimită acasă la nici două ore, fără măcar să ajungă să-mi cunoască micuțul”, a declarat părintele copilului, Iosif Ciarnău.

Cornelia Borz, directoarea grădiniței, a declarat că educatoarea a luat această decizie deoarece copilul nu vorbea deloc și era „foarte violent, scuipând și lovind pe toată lumea”.

Directoarea a mai susținut că i-a propus mamei să-l mute pe copil într-o altă grupă din grădinița pe care o conduce, însă părinții au ales să își mute copilul la altă grădiniță și să reclame presei situația.

„Nu l-am dat afară, nu i-am spus să-l ia acasă sau că nu-l mai primim la grădiniță. Din contră, știind că unii copii se adaptează mai greu, i-am oferit mamei un loc, tot la secția maghiară, în grădinița noastră, dar în altă grupă. Pe moment, a fost de acord. Am întrebat a doua zi educatoarele dacă a ajuns copilul și dacă s-a adaptat, însă acestea mi-au comunicat că nu l-au mai adus”, a precizat Cornelia Borz.

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a demarat o anchetă în acest caz.

Foto: PublicDomainPictures / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.