„Contrabandă românească”. Un român a fost „prins” pe aeroport cu o cutie de sarmale congelate

sarmale
Foto: Captură TikTok

O tânără care locuiește în Canada a povestit pe TikTok cum tatăl ei, român de origine, a luat în bagajul de cabină o caserolă cu sarmale congelate.

Charlotte Dobre locuiește în Toronto, iar părinții ei – tatăl român și mama italiancă – stau în Calgary, un alt oraș din Canada.

De sărbători, părinții au decis să îi facă o vizită fiicei lor.

„Tatăl meu este român, dureros de român, și acesta este primul an în care familia mea vine să mă viziteze în Toronto. Avem această tradiție de Crăciun ca, în loc să mâncăm curcan, mama face lasagna, ea e italiancă, iar tata face sarmale, care sunt preparate românești, est-europene.

Tatăl meu este foarte pretențios vizavi de sarmale. Trebuie să fie făcute cu un anumit fel de foi de varză. Altfel nu au același gust. Știind asta, a decis că cel mai bine e să facă sarmalele acasă la el, în Calgary, să le congeleze, să treacă pe la controlul de securitate cu ele și să le transporte înghețate în bagajul de cabină, și să le aducă la mine acasă în Toronto ca să putem să mâncăm sarmale”, a povestit Charlotte Dobre într-un clip pe TikTok.

Ea a publicat și un mesaj de la fratele ei, pe care acesta i-l trimisese din timpul controlului de securitate de la aeroport.

„Contrabandă românească”, a scris tânărul în mesajul său.

Clipul a strâns peste 18.000 de aprecieri și sute de comentarii, multe dintre ele fiind postate de români.

„Și eu am dus sarmale congelate cu avionul ruta Timișoara-Veneția pe vremea când locuiam în Italia. Au fost cele mai bune”, a comentat o româncă.

„Trăiască sarmalele!” sau „Varză dulce sau murată?” au mai scris internauții.

@charlottedobreofficial I feel bad for the people on their flight 🤣 #romaniancontraband #immigrantparents #christmastiktok ♬ original sound – Charlotte Dobre
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.