Consultații medicale gratuite pentru mii de români

5.000 de persoane cu probleme de vedere, care nu își permit în mod normal să meargă la medic, vor primi consultaţii gratuite de la o echipă de medici oftalmologi din Canada. Mai mult, pacienţii care au nevoie primesc şi ochelari gratis. Medicii nu sunt plătiţi pentru ceea ce fac și şi-au plătit singuri drumul până la Bucureşti, relatează digi24.ro.

Voluntarii au dat deja o mână de ajutor în Peru, Maroc, Mexic iar acum au venit şi în România, la București.

„Sunt doctori, optometrişti, opticieni, avem studenţi. Au plătit ca să vină aici. Fiecare participant a dat 3.000 de dolari ca să pot cumpăra biletele de avion şi restul”, a declarat pentru postul de televiziune Pierre Labine, coordonatorul Asociației Santa Cruz Canada.

Medicii au facut acest efort ca să ajute 5.000 de oameni. Şi-au improvizat cabinete cu echipamentele pe care tot ei le-au adus în Sala de Sport din Parcul “Orașelul Copiilor”, din sectorul 4. Aici, cei care au nevoie primesc tratament şi ochelari cu dioptrii potrivite, donaţi de diferiţi sponsori.

Toţi pacienţii au fost aleşi în funcţie de venituri.

„Au cerut liste de la toate sectoarele cu evidenţa persoanelor care sunt asistate social, cu dizabilităţi, din casele de copii şi căminele de bătrâni”, a explicat Cristian Piedone, primarul sectorului 4.

Oamenii au arătat că ajutorul medicilor canadieni este binevenit şi că, altfel, nu ar fi putut să ajungă prea curând la un oftalmolog. Medicii voluntari vor consulta pacienţii deja programaţi până la sfârşitul acestei saptamâni.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru șoferi. Salariile ajung la 1.900 de euro
Reduceri la scutece pentru copii la eMag. Care sunt cele mai bune oferte
Cel mai lung traseu de biciclete din România. Unde va fi construit