Conac românesc de 100 de ani, renovat de un producător de vinuri

conac
Foto: wall-street.ro

Un conac din județul Buzău va fi renovat cu ajutorul sumei de 500.000 de euro, bani care vor fi investiți în reabilitarea clădirii de un producător de vinuri din Italia.

Acesta a cumpărat conacul și va realiza lucrări de renovare în perioada 2015 – 2016. Clădirea a fost construită în anul 1920 de către un arhitect de origine italiană și a aparținut familiei Fințescu.

Suma plătită pentru conacul aflat în localitatea Năeni a fost de 90.000 de euro, construcția aflându-se chiar în mijlocul viilor pe care producătorul italian le deține în zonă.

Întreaga proprietate are o suprafață de un hectar, iar construcțiile sunt formate dintr-un corp central și anexe, unde pot fi amenajate aproximativ 15 camere pentru cazare, o sală pentru un restaurant şi spaţii pentru organizarea unor degustări de vinuri.

„Încă de când s-a început investiția în Vitis Metamorfosis, ne-am dorit să găsim o modalitate prin care să contribuim la creșterea turismului vini-viticol în zonă. Mai mult, ne bucurăm că am reuşit să achiziţionăm această proprietate, pentru că se află în mijlocul viilor noastre, iar zona are un mare potențial etnoturistic. Ne dorim să transformăm conacul astfel încât să ofere cazare și servicii turistice specifice industriei vinului, la standarde internaționale”, a declarat Giancorrado Ulrich, președintele Vitis Metamorfosis, relatează Yahoo News România, care citează economica.net.

Producătorul italian de vinuri deține mai multe terenuri cu viță-de-vie în România: în Podgoria Dealu Mare, în centrele viticole Urlaţi şi Breaza, Plaiurile Viticole Valea Urloi, Finţeşti şi Năeni.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România și în lume, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.