În comuna cu cel mai mare venit pe cap de locuitor din țară copiii au primit de 1 iunie câte o tabletă

comuna peștera
Pe dealurile care înconjoară comuna Peștera se află un parc eolian. Foto: ziuaconstanta.ro

De 1 iunie, copiii din comuna Peştera, județul Constanța, au primit 500 de tablete în dar. Dacă anul trecut toţi cei 500 de copii din comuna Peştera au primit cadou câte o bicicletă, anul acesta administraţia locală le-a oferit peste 500 de tablete, relatează adevarul.ro.

Tabletele le-au fost împărțite atât elevilor, cât şi cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 1.

Comuna Peştera, pierdută pe dealurile Dobrogei, a reuşit să se dezvolte cu propriile resurse. În comuna situată la o distanţă de 57 de kilometri de Constanţa politicul nu a mai contat deloc, potrivit adevarul.ro: primarul, apoi consilierii locali au renunţat, pe rând, la partidele în care erau înscrişi şi au devenit independenţi.

Şcoala Gimnazială nr. 1 este foarte modernă: fiecare clasă are videoproiector şi calculator, mobilerul este modular, iar băncuţele pot fi mutate în funcţie de activităţi. Toate scaunele sunt din piele ecologică, iar tablele sunt moderne.

La şcoala unde învaţă 480 de copii nu se plătesc nici fondul şcolii, nici fondul clasei.

„Primăria ne pune la dispoziţie tot ceea ce este necesar: de la produse de igienă la cretă şi bureţi. Nici de pază nu este nevoie, întrucât avem un sistem video“, a explicat directorul. Din biroul lui se poate urmări pe camere activitatea din clase şi de pe holuri. Costurile s-au ridicat la 1,5 milioane de lei.

comuna peștera
Anul trecut, copiii din comuna Peștera au primit câte o bicicletă. Foto: cugetliber.ro
comuna peștera
Sală de clasă modernizată la școala din comuna Peștera. Foto: gazetadenavodari.ro

Școala cu abandon zero

Şcoala mai este renumită și pentru faptul că aici abandonul este zero. Când asupra unui elev planează o suspiciune, imediat învăţătorul sau dirigintele anunţă angajaţii de la serviciul de asistenţă socială din cadrul primăriei, care demarează de urgenţă o anchetă la locuinţa copilului.

Din anul 2011, comuna Peştera şi satele arondate au fost racordate gratuit la Internet prin fibră optică, astfel încât elevii şi părinţii acestora să aibă acces permanent la informaţie.

Zona în care se află comuna este renumită pentru sere și livezi, Peștera fiind comuna cu cel mai mare venit pe cap de locuitor din țară, potrivit stirileprotv.ro.

comuna peștera
Foto: ziuaconstanta.ro
comuna peștera
Spațiu de joacă pentru copii în comuna Peștera. Foto: ziuaconstanta.ro
comuna peștera
Luminițe de Crăciun în Comuna Peștera. Foto: ziuaconstanta.ro

4872631469_1fb2447660_oCITIȚI ȘI: Epavele a trei nave, descoperite în adâncuri de doi scafandri din Constanța

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate. Se caută bucătari, ospătari, măcelari, îngrijitori
Locuri de muncă în străinătate pentru șoferii de TIR. Ce salarii se oferă
Se deschide în România cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.