Comisia Europeană ar fi sugerat Guvernului să crească TVA-ul

Măsurile propuse de Guvernul României și discutate cu oficialii Comisiei Europene în ultimele zile, nu ar rezolva problema bugetară, cred oficialii de la Bruxelles, care au sugerat că problema ar putea dispărea dacă va crește TVA-ul cu două puncte, de la 19% la 21%, potrivit unor surse citate de G4Media.ro.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, recunoștea că reprezentanții Comisiei Europene au avut semne de întrebare legate de calculele privind impactul bugetar.

„Am discutat în termeni de impact bugetar, unde au avut un semn de întrebare cu privire la calculele pe care le-am întocmit și modalitatea la care am ajuns la acel impact”, a declarat Marcel Boloș, la Digi24.

Echipa condusă de Celine Gauer, director general în cadrul Comisiei Europene, a propus și creșterea impozitului pe dividende de la 8% la 10%.

De asemenea, oficialii Comisiei Europene au mai cerut și măsuri mai decise în ceea ce privește scăderea cheltuielilor statului, care au crescut foarte mult în ultimii ani.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.