Cod portocaliu de caniculă în mai multe județe. Sunt prognozate temperaturi de 35 – 37 de grade Celsius

FOTO: Myriams-Fotos/Pixabay.com
FOTO: Myriams-Fotos/Pixabay.com

Capitala și șapte județe sunt, luni, sub avertizare cod portocaliu de caniculă. Sunt prognozate temperaturi de 35 – 37 de grade Celsius. Valul de căldură persistă în Banat, în nord-vestul și nordul Olteniei, în nordul Muntenie și în zona continentală a Dobrogei.

Este valabilă o avertizare cod portocaliu, fiind prognozate val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat, în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov, precum şi în municipiul Bucureşti.

„În judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov, precum şi în municipiul Bucureşti valul de căldură va persista, iar temperaturile maxime, deşi uşor mai scăzute faţă de cele înregistrate în zilele anterioare, vor fi în continuare deosebit de ridicate.

Disconfortul termic se va menţine accentuat, indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi şi va fi caniculă”, precizează meteorologii.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.