Cod galben de vijelii, ploi torențiale, grindină, descărcări electrice. Lista județelor afectate

FOTO: Brigipix/Pixabay.com
FOTO: Brigipix/Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben ploi torențiale, vijelii, grindină și descărcări electrice.

Codul este valabil în intervalul 14 iunie, ora 12 – 14 iunie, ora 23, în 24 de județe din România, precum și în Capitală.

COD GALBEN

În intervalul menționat, în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, în estul și sud-estul Transilvaniei și local la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii (rafale în general de 55…70 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul țării. În sudul Banatului și în sud-vestul Olteniei, din a doua parte a zilei vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 55 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.