Cod galben de ploi, vijelii, grindină, descărcări electrice. Lista județelor afectate

Foto: SturmjaegerTobi / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi, vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice.

În total, 21 de județe din România se vor afla – parțial sau total – sub cod galben.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 12 iunie, ora 14 – 13 iunie, ora 6
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, în Oltenia, sudul și estul Transilvaniei, sudul Banatului, jumătatea de nord a Munteniei, sud-vestul Moldovei și local în Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni, mai transmit meteorologii ANM.

Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.