Cod galben de ploi torențiale, vijelii, grindină. Lista județelor afectate

nori furtună ploaie vremea pe 15 zile cod galben de ploi
Foto: pixel2013 / pixabay.com

Meteorologii au emis un Cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

Interval de valabilitate: 12 iunie, ora 11:00 – 12 iunie, ora 21:00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Pe parcursul zilei de sâmbătă (12 iunie), în zonele de deal și de munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Moldova și în sudul Banatului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Codul galben va afecta – parțial sau total – aproape toate județele țării, cu excepția județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Sălaj și Satu Mare.

cod galben
Foto: ANM

Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici și pe intervale mai scurte de timp.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.