Cod galben de ploi torențiale, vijelii, grindină, descărcări electrice în 33 de județe. Lista zonelor afectate

Foto: SturmjaegerTobi / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo cod galben de vreme instabilă, ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

Codul galben este valabil pentru 33 de județe din țară, precum și pentru Capitală.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 17 – 14 iunie, ora 6
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea sudică a Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii (rafale în general de 55…70 km/h), precum și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.