Cod galben de ploi torențiale, vânt puternic, grindină și descărcări electrice. Lista județelor afectate

furtună
Foto: DerTobiSturmjagd / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben de vânt puternic, grindină, ploi torențiale și descărcări eletrice.

Codul galben este valabil pentru 14 județe din țară: Brașov, Covasna, Vrancea, Galați, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 3 iulie, ora 10 – 3 iulie, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică, cantități însemnate de apă

În nordul și estul Munteniei, Dobrogea continentală, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei și nord-estul Olteniei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. În sud-estul țării se vor semnala și descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.