Cod galben de caniculă pentru 14 județe. Lista zonelor afectate

Foto: pixel2018 / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă pentru sudul țării, valabil joi, 13 iunie.

Codul galben este valabil pentru 14 județe, precum și pentru Capitală, joi, 13 iunie. Fenomene vizate: temperaturi ridicate și disconfort termic ridicat.

COD GALBEN

În intervalul menționat, în Muntenia, în sudul Olteniei și în zona continentală a Dobrogei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.