Coca-Cola, retrasă de la vânzare. 14 persoane au ajuns la spital, un bărbat are răni grave la gât

coca cola
Foto: JillWellington / pixabay.com

Coca-Cola a anunţat miercuri că retrage temporar de la vânzare mai multe loturi cu două băuturi răcoritoare produse de companie și vândute în Croaţia, după ce autorităţile din această țară investighează cazuri de boală suspectate a fi cauzate de băuturi, relatează Reuters.

Anterior, biroul inspecției de stat din Croația a cerut filialei locale a Coca Cola HBC, care distribuie produse Coca-Cola, să retragă un lot de Coca-Cola Original Taste 500ml.

Compania a transmis într-un comunicat că retrage și un lot limitat de Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Potrivit reprezentanților companiei, analiza sa internă nu a găsit nereguli în niciunul dintre produse, dar Coca-Cola a decis să retragă loturile până la încheierea investigațiilor oficiale.

În weekend, un tânăr din orașul Rijeka a suferit răni la gât după ce a consumat o băutură Romerquelle Emotion.

Persoana este tratată în spital, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Vili Beros. Ulterior, ministrul a declarat la televiziunea de stat HRT că alte 13 persoane din Croația au raportat, de asemenea, simptome după ce au consumat băuturi Coca-Cola.

El a adăugat că doar bărbatul din Rijeka a avut răni grave, cei mai mulți dintre ceilalți pacienți fiind deja eliberați din spitale.

Inspectoratul de stat a declarat într-un comunicat de miercuri seara că o analiză a unui eșantion de Romerquelle Emotion a constatat că toate valorile măsurate – cum ar fi aciditatea, metalele și metaloizii, pesticidele și aditivii – se încadrează în parametrii admiși „și nu pot provoca simptomele suferite de persoanele afectate”.

Instituția a adăugat că analiza a mostrelor de Coca-Cola obișnuită nu a fost finalizată.

„Colaborăm îndeaproape cu clienții noștri pe tot parcursul acestui proces. Continuăm să sprijinim ancheta autorităților și luăm măsuri clare pentru a ne proteja consumatorii”, a transmis Coca-Cola.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.