Ciucă a renunțat la funcția de premier. Ce se întâmplă în continuare

După o ședință a șefilor PNL, Nicolae Ciucă a ieșit împreună cu Florin Cîțu pe treptele sediului partidului și a anunțat că Biroul Executiv a decis ca premierul desemnat să-și depună mandatul iar negocierile pentru formarea unui nou guvern să fie flexibilizate.

„BEx-ul i-a propus premierului desemnat Nicolae Ciucă să-și depună mandatul. A doua decizie este de a propune BPN-ului, care va avea loc mâine în format fizic, de a flexibiliza mandatul PNL și de a începe negocieri cu toate forțele democratice în Parlament pentru formarea unei majorități”.

Discuțiile din ședința conducerii PNL au vizat reluarea negocierilor cu partidele „pentru o majoritate stabilă”, inclusiv prin cooptarea PSD la guvernare, dacă situația o va impune. O decizie statutară în acest sens încă nu a fost luată, un vot urmând să aibă loc în BEX al partidului, mâine dimineață. 

Practic, PNL urmează să propună un alt premier, acesta va negocia cu celelalte partide și va merge la președintele Klaus Iohannis.

Unul dintre liderii PSD, Vasile Dâncu, a declarat după anunțul celor din PNL că, deși nu s-a discutat în partid încă, social-democrații nu vor face o propunere de premier.

În negocierile cu Nicolae Ciucă, PSD a cerut să intre la guvernare cu miniștri.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.