Cîțu nu e mulțumit de relația cu PSD

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că nu este mulțumit de modul în care se comunică cu cei de la PSD în coaliția de guvernare. Liderul liberalilor spune că ar vrea „mai mult fair-play”, nu să se „arunce” cu mesaje în spațiul public.

„În acest moment este vorba despre modul în care comunicăm. Măsurile pe care le luăm aș prefera să le discutăm întâi în coaliție și apoi să ieșim cu ele în spațiul public. Pentru că e foarte ușor să scriu și eu pe Facebook că propun să creștem pensiile cu 60% și salariile cu 80% și bineînțeles că nu se poate, iar apoi să spun că nu vrea partenerul de coaliție.

Aș vrea mai mult fair-play, nu să aruncăm mesaje în spațiul public, pe surse sau prin comunicatori. Nu suntem în alegeri, nu suntem în campanie electorală. Este o coaliție, este un compromis, așa că mă așteptam să fie fair-play”, a spus președintele PNL.

Florin Cîțu a mai spus că a cerut de mai multe ori miniștrilor liberali să nu iasă cu declarații publice controversate și crede că PNL e un partener cu care se poate lucra în coaliția de guvernare.

„Nu vreau ca PNL să fie cel care aruncă în aer această coaliție. De aceea nu vedeți membri din Guvern ai PNL să iasă cu declarații de atac, nu-i vedeți să atace președintele Partidului Social Democrat și să nu aibă un dialog cu el, nu-i vedeți să atace pe altcineva. În PNL există acest reproș la adresa mea că am cerut să nu existe niciun fel de atacuri. Dar eu cred că este foarte bine ca PNL să susțină măsurile de guvernare liberale și să arătăm că suntem un partener cu care se poate lucra”, a mai spus Florin Cîțu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.