Cioloș se opune vaccinării obligatorii: ”Niciun tratament medical nu poate fi impus”

dacian cioloș
Foto: Facebook

Dacian Cioloș a declarat că legea vaccinării, la care lucrează guvernanții, nu poate prevede obligativitatea vaccinării.

”Din punctul meu de vedere niciun vaccin nu trebuie să fie obligatoriu, la fel cum niciun tratament medical. Atunci când introduci o substanță străină în corpul tău, nu poate să te oblige statul să o faci. E dreptul tău asupra corpului tău”, a declarat Cioloș, copreședintele Alianței USR-PLUS, la Digi24.

Fostul premier crede că legea vaccinării trebuie să găsească soluții pentru finanțarea campaniilor de vaccinare.

De asemenea, Cioloș a mai declarat la postul de știri că nu s-a vaccinat încă, pentru că nu i-a venit rândul. În România, primul vaccinat în a doua etapă a campaniei naționale a fost chiar președintele Klaus Iohannis.

”Nu m-am vaccinat încă. Nu mi-a venit încă rândul și insist să nu îmi vină rândul înainte de a îi vaccina pe cei care sunt vulnerabili în fața COVID. Și mai sunt multe persoane. Inclusiv la mine în familie. Mama mea care are peste 70 de ani, are mai multe comorbidități și va fi vaccinată abia prin martie. Vaccinurile care vin în țară cred că trebuie să fie îndreptate către persoanele care au nevoie”, a mai transmis Dacian Cioloș.