Ciolacu despre persoanele gay: „Nu sunt un om obtuz. Am prieteni care au relații cu un alt bărbat”

marcel ciolacu
Marcel Ciolacu. Foto: Facebook

Întrebat la Europa FM dacă România va introduce parteneriatul civil între persoane de același sex, premierul Marcel Ciolacu a spus că societatea românească nu este pregătită.

În urma deciziei CEDO referitoare la recunoașterea și protecția legală a cuplurillor formate din persoane de același sex, România trebuie să prezinte o serie de măsuri până pe 25 martie.

În caz contrar, România riscă sancțiuni, iar consecințele pot ajunge până la suspendarea dreptului de vot al României în Consiliul Uniunii Europene.

Astfel, Marcel Ciolacu a dat de înțeles că România nu va respecta decizia CEDO.

„Nu este nici prima, nici ultima [decizie UE – n.r.] care condamnă. România a fost condamnată și pentru tratamentul din închisori. Nu este una dintre prioritățile mele și, repet, nu cred că România este pregătită în acest moment”, a spus Ciolacu la Europa FM.

Pe de altă parte, el a declarat că nu are nimic împotriva persoanelor LGBTQ: „Nu sunt un om obtuz. Eu nu am nicio reținere. Am prieteni care au relații cu un alt bărbat. Nu am nicio problemă. Dar eu vorbesc acum din punct de vedere de prim-ministru”.

„Dar eu consider că societatea românească încă nu este pregătită pentru acest lucru”, a mai spus premierul referitor la eventualitatea introducerii parteneriatului civil.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.