Cine sunt cei dintre care Klaus Iohannis va alege premierul

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele PNL, Ludovic Orban, se întâlnește cu Klaus Iohannis pentru a hotărî cine va desemnat premier. Potrivit unor surse citate de digi24.ro, ar fi vorba despre premierul interimar și ministru al Apărării Nicolae Ciucă, Florin Cîțu (actualul ministrul al Finanțelor) și Marcel Boloș (actualul ministru al Fondurilor Europene).

Pe lângă cei trei, Hotnews.ro anunță că alte nume puse pe masa președintelui sunt ale  europarlamentarilor Siegfried Mureșan și Dan Motreanu.

După discuția cu președintele la Cotroceni, liberalii se vor reuni în ședința conducerii, unde vor valida propunerea de premier desemnat.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat că miercuri se reunește Biroul Permanent Național care va valida propunerea de premier. De asemenea, acesta a mai spus că liberalii au un cuvânt de spus în fața președintelui Klaus Iohannis.

„Chiar dacă unii vor să dea impresia că PNL nu ar hotărî nimic singur, vă asigur că PNL este un partid care are o poziție extrem de clară într-un parteneriat asumat cu președintele României. Nu suntem nici consilieri la Cotroceni și nici niște persoane care să nu aibă forța de a impune anumite lucruri”, a declarat Bogdan.

Rareș Bogdan a justificat și de ce generalul în rezervă Nicolae Ciucă este eligibil pentru funcția de șef al Guvernului: „Nicolae Ciucă este fost șef de stat major, un om care a coordonat nu mai puțin de 12 națiuni în Irak și în Afganistan și a făcut-o extrem de bine.

Nimeni nu militarizează România, domnul Ciucă este senator ales în județul Dolj cu 25%, este un om extrem de rațional, extrem de hotărât, un pro-occidental și pro-american, un mare patriot care colaborează perfect cu președintele Klaus Iohannis și cu președintele PNL. Dacă dumnealui va ajunge să fie soluția pentru această țară nu consider că cineva dorește să anuleze drepturi civile sau democrația din România și să o transforme”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.