Cine e Tomas Ryde, noul antrenor al naționalei feminine de handbal a României?

Tehnicianul suedez Tomas Ryde s-a înțeles cu Federația Română de Handbal și are ca obiectiv calificarea la Campionatul Mondial, care va avea loc la sfârșitul anului, în Danemarca.

Suedezul Tomas Ryde este unul dintre cei mai valoroși antrenori din handbalul ultimilor ani. A reușit să aducă pentru prima oară Liga Campionilor la Viborg, în 2006, însă are experiență și în handbalul internațional. A pregătit de două ori naționala Suediei, pe care a reușit să o ducă în elita handbalului mondial.

Mai mult, Tomas Ryde a câștigat numeroase competiții interne, în Suedia natală, cu Tyreso sau Skuru HF.

”Sunt foarte entuziasmat că mi s-a oferit această șansă. România e o națiune și o echipă cu istorie și a adus multe contribuții la handbalul modern. Îmi place că jucătoarele române sunt tehnice și joacă foarte corect”, a declarat nordicul, potrivit site-ului Federației Române de Handbal.

Tomas Ryde are trei luni la dispoziție să pregătească barajul de calificare la Campionatul Mondial din Danemarca. România va întâlni Serbia în iunie pentru un loc la turneul final. Până atunci, suedezul va avea șansa să se familiarizeze cu lotul național la Trofeul Carpați.

Naționala feminină de handbal a României este singura din lume care s-a calificat la toate edițiile Mondialelor, câștigând o singură dată titlul suprem, în 1962, pe teren propriu.

La ultimele trei ediții, tricolorele au dezamăgit, încheind competiția departe de podium. Ultima medalie cucerită de românce la nivel mondial a fost argintul din 2005, obținut în Rusia.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

1,2 milioane de motive pentru care Ziua Femeii nu există în România
„Româncele vor să aibă și o carieră, și o familie. Dar în țara noastră e foarte greu”
Eclipsa parțială de Soare din 20 martie. Ce vom putea vedea din România
Tânăr reclamat la poliție pentru că a vrut să ajute un bătrân orb