Cine e Nicole Vaidisova, viitoarea adversară a Simonei Halep și fost copil-minune al tenisului

Simona Halep va debuta mâine la Miami. Românca a câștigat ultimele 11 partide, dar în Florida o așteaptă cehoaica Nicole Vaidisova, o celebră ”necunoscută”.

Nicole Vaidisova avea doar 15 ani când a câștigat primul ei turneu WTA. După ce a trecut de calificările competiției de la Vancouver din 2004, ea a reușit să cucerească trofeul, fiind a șasea cea mai tânără jucătoare din istorie care s-a impus într-o întrecere WTA.

Considerată un fenomen în lumea tenisului feminin, Nicole și-a mai trecut în cont alte cinci titluri în următorii doi ani. A ajuns în semifinale la Australian Open și Roland Garros, disputând și două sferturi de finală la Wimbledon.

În mai 2007, Vaidisova, care abia împlinise 18 ani, a atins cel mai înalt punct al carierei: locul 7 mondial. A urmat imediat logodna cu jucătorul ceh de tenis Radek Stepanek, care era cu 11 ani mai în vârstă, și declinul.

După trei ani de rezultate slabe, Nicole Vaidisova și-a anunțat retragerea din tenis, spunând că nu mai simpte nicio motivație pentru a continua. S-a căsătorit cu Stepanek, însă a divorțat în urmă cu doi ani.

Vaidisova și-a anunțat revenirea la sfârșitul sezonului trecut. După mai multe meciuri de încălzire în turneele ITF, ea s-a întors în circuitul WTA la Monterrey, în urmă cu trei săptămâni. A pierdut în primul tur în fața Anei Ivanovici, în două seturi.

La Miami, cehoaica în vârstă de 26 de ani, aflată abia pe locul 328 în lume, a trecut destul de ușor de unguroaica Timea Babos în runda inaugurală, scor 6-1, 7-6 (4).

Beneficiară a unui wild-card, Nicole o va întâlni mâine pe Simona Halep, care vine după cel mai important triumf al carierei: cel obținut la Indian Wells.

Învingătoarea va juca în turul trei împotriva câștigătoarei duelului dintre belgianca Alison Van Uytvanck și Camila Giorgi, din Italia.

Un alt meci extrem de interesant care se va disputa mâine este cel dintre americanca Serena Williams și românca Monica Niculescu. Va fi o reeditare a confurntării din turul doi de la Indian Wells, din urmă cu două săptămâni, când liderul mondial a câștigat greu, după două seturi încheiate cu același scor: 7-5.

Recomandările editorilor GreatNews:

Șova a scăpat de cătușe cu mir și rugăciune. Azi, Dumnezeu a fost senator
Politicienii și Dumnezeu. Cum îl descoperă brusc pe Cel de Sus când ajung în fața justiției
În pat cu dușmanul. Fuga dintr-o închisoare fără gratii, după 24 de ani

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.