Cinci românce la Roland Garros. Cine sunt adversarele fetelor noastre la Paris?

Dacă pe tabloul masculin de simplu de la Roland Garros nu a ajuns niciun român, în competiția feminină sunt prezente cinci jucătoare din România: Simona Halep, a treia favorită și finalista de anul trecut, Irina Begu, cap de serie 30, Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu și Andreea Mitu.

Ar fi fost șase, însă Sorana Cârstea a pierdut azi în ultimul tur al calificărilor, cu un drastic 1-6, 3-6, în fața paraguayencei Veronica Cepede Royg.

Turneul de Grand Slam de la Paris pune la bătaie premii record de 28 de milioane de euro, iar câștigătorii competițiilor individuale, atât masculine, cât și feminine, vor încasa 1,8 milioane de euro.

Simona Halep, învinsă în finala de anul trecut de rusoaica Maria Șarapova, care tocmai a întrecut-o în clasamentul WTA, va debuta pe zgura de la Roland Garros împotriva unei alte jucătoare din Rusia: Evghenia Rodina, locul 91 în lume. Se anunță un meci destul de ușor pentru campioana din România.

Alexandra Dulgheru (50 WTA) și Monica Niculescu (69) o flanchează pe Simona pe tablou, însă doar prima o poate întâlni în fazele inițiale ale competiției, însă mai întâi trebuie să treacă de americanca Nicole Gibbs, jucătoare aflată la periferia Top 100 mondial, pe locul 97.

De cealaltă parte, Monica Niculescu va avea un debut de foc, împotriva favoritei 8, Carla Suarez Navarro, din Spania. Iberica s-a impus în toate cele trei confruntări directe de până acum.

Irina Begu și Andreea Mitu au fost repartizate în jumătatea superioară a tabloului. Prima o va întâlni pe combativa americancă Bethanie Mattek-Sands, un adversar dificil pentru orice cap de serie. Irina a reușit, însă, să o învingă de două ori pe excentrica americancă, ultima dată în acest an, la Rio de Janeiro, tot pe zgură.

Andreea Mitu, care este la doar cel de-al doilea meci din carieră la un turneu de Grand Slam, după o scurtă experiență la Wimbledon, anul trecut, a avut parte de o tragere la sorți favorabilă. O va întâlni pe franțuzoaica Alize Lim, care ocupă abia locul 368 în lume și a primit un wild-card din partea organizatorilor.

Roland Garros 2015 debutează în acest weekend. Vom reveni cu informații după disputarea primelor partide.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în construcții și industrie pentru români în străinătate
Reduceri incredibile la tablete și huse la eMag
Un elev român a inventat un robot care rezolvă cubul Rubik