Chitaristul Al Di Meola a făcut infarct la București, în timpul unui concert

FOTO: Wikimedia Commons
FOTO: Wikimedia Commons

Chitaristul de jazz Al Di Meola a făcut infarct în timpul concertului pe care îl susținea, miercuri seară, la București.

Artistul a avut un concert la Arenele Romane. În timpul concertului i s-a făcut rău și a fost dus de urgență la Spitalul Bagdasar Arseni, la miezul nopții.

Doctorii i-au pus patru stenturi, iar starea sa este bună, spun surse medicale.

Chitaristul american, de origine italiană, este unul dintre marii tehnicieni ai chitarei, potrivit criticilor muzicali. Este comparabil cu John McLaughlin, ca tehnică și cu Carlos Santana, ca sursă de inspitație.

A cântat cu formația Chick Corea în anii de studenție la Berklee Colege of Music, Boston (1974-1976). A câștigat de patru ori titlul celui mai bun chitarist de jazz la Guitar Player Magazine’s Reader Poll. Criticii muzicali menționează că puțini dintre chitariștii lumii au revoluționat atât de mult stilul interepretativ la chitară ca Al di Meola.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.