Chinezii construiesc un spital cu 1.000 de paturi în 10 zile. Coronavirusul a ajuns în Europa!

Foto: Pixabay

Autoritățile medicale franceze au confirmat primele trei cazuri ale virusului originar din China în Europa: două la Paris, respectiv unul la Bordeaux.

Persoanele care au luat coronavirusul din China au fost izolate, a confirmat Ministerul Sănătății din Franța pentru Euronews.

Este foarte probabil ca și alte țări europene să raporteze cazuri în zilele următoare, iar autoritățile europene fac apel la cetățeni care au călătorit în China și prezintă simptomele coronavirului să nu meargă la Urgențe, ci să contacteze direct medicii.

Chinezii au reacționat destul de prompt la răspândirea puterniciului virus, peste 36 de milioane de oameni din 13 orașe fiind, în acest moment, izolați de restul țării.

Virusul din China nu e încă un pericol global

Până acum au murit 26 de persoane, iar alte sute de cazuri au fost confirmate în China. Cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate și în Coreea de Sud, Japonia și Singapore.

De cealaltă parte, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Adhanom Ghebreyesus, susține că epidemia nu reprezintă încă o urgență medicală globală.

Autoritățile chineze din Wuhan, principalul focar al epidemiei, au anunțat că vor construi un spital cu 1.000 de paturi până în 3 februarie.