Centrul de vaccinare cu sute de doze în care aproape nimeni nu vrea să se imunizeze

vaccinare
James Gathany / Centers for Disease Control and Prevention's Public Health Image Library (PHIL) via Wikimedia Commons

Un centru de vaccinare din județul Timiș, unde sunt aproape 900 de doze, nu are pacienți care doresc să se imunizeze. Acest lucru se întâmplă în timp ce, în țară, indiferent de tipul de vaccin, sunt liste lungi de așteptare. Centrul de la Lugoj, unde se vaccinează cu AstraZeneca are alocate câteva sute de doze, însă nu are și oameni care să dorească să se imunizeze, potrivit Opinia Timișoarei.

La Lugoj, vaccinarea cu AstraZeneca se face la sala de sport Lavinia Milosovici. Autoritățile sanitare au organizat 2 fluxuri de vaccinare. Unul pentru imunizarea cu AstraZeneca iar cel de-al doilea pentru rapelul cu Pfizer.

Deși ar putea fi vaccinate peste 100 de persoane zilnic cu prima doză din vaccinul produs de compania britanică, numărul celor care vor să fie vaccinați cu acest ser este foarte redus.

Centrul de vaccinare de la Lugoj nu este singurul din Timiș unde sunt locuri libere pentru imunizarea cu AstraZeneca. La Jimbolia, de exemplu, sunt peste 200 de locuri, iar alte câteva zeci sunt la centrele din Șag, Giroc sau Moșnita Nouă.

„Am rugat Direcția de Asistență Socială să se deplaseze în comunitățile în care absența este vădită la vaccinare. Din păcate, oamenii nu vor. Am înființat un birou special prin care am pus la dispoziția cetățenilor o persoană care face programări în locul lor pentru cei care nu au posibilitatea să facă programări”, spune primarul Lugojului, Claudiu Buciu, citat de Opinia Timișoarei.
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.