Centru de vaccinare închis din cauza suspiciunilor că angajații eliberau certificate false

Vaccin. Foto: Pixabay

Centrul de vaccinare Neghiniță din sectorul 2 se închide, din cauza suspiciunilor că acolo s-ar fi eliberat certificate false de vaccinare, anunță postul de televiziune Digi 24.

Polițiștii și procurorii fac percheziții în centru, iar tot personalul care lucra acolo a fost schimbat. 168 de persoane vor fi duse la audieri la Poliția Capitalei în acest dosar.

Sunt și zece martori în acest dosar care este instrumentat din august, când au fost depuse primele plângeri. Primarul de sector Radu Mihaiu a sesizat anchetatorii în urmă cu două luni.

Persoanele care lucrau la acel centru erau funcționari publici detașați de la Direcția de asistență a copilului din sectorul 2, potrivit Digi24.

Ei ar fi trebuit să facă și înregistrările în platformă și vaccinarea propriu-zisă. Vaccinarea nu mai avea loc, iar datele personale ale celor nevaccinați erau introduse în sistem în locul celor ale unor persoane deja vaccinate. În momentul în care persoanele vaccinate au venit la centru pentru a face doza 3 ele au aflat că nu apăreau în sistem.

Potrivit poliției, datele erau înlocuite contra-cost.

Primarul de sector a anunțat că activitatea centrului va fi redeschisă în câteva zile, însă cu altă echipă, deoarece autoritățile nu mai pot risca să colaboreze cu actuala echipă.