Cele mai căutate zone de schi din România

rânca
Stațiunea Rânca. Foto: Virgil Cheleș via Wikigogo.org

Schiul se află în topul preferințelor românilor pentru activitățile desfășurate în vacanța de iarnă, arată un studiu realizat în luna decembrie de portalul de rezervari hoteliere HotelGuru.ro. Astfel, 22% dintre respondenți au declarat că vor alege destinații de schi pentru vacanța lor din această iarnă.

Pornind de la acest rezultat și bazându-se pe rezervările de cazare făcute pe site, echipa HotelGuru.ro a realizat un top al celor mai căutate destinații de schi din România, se arată într-un comunicat de presă remis greatnews.ro.

1. Rânca – stațiunea cu cel mai lung sezon de schi

Stațiunea este situată la aproximativ 1.600 m altitudine, pe versantul sudic al Munților Parâng. Are un potențial excelent pentru sporturile de iarnă deoarece în Parâng ninge din luna septembrie, iar zăpada se menține până în luna mai. În prezent, în stațiune există șase pârtii de schi și o pârtie de săniuș special amenajată. În total, aici se regăsesc aproximativ 3,5 km de domeniu schiabil. Accesul este facil, drumul fiind asfaltat până în stațiune și după.

2. Straja (Munții Vâlcan)

Stațiunea montană din județul Hunedoara se află la o altitudine de 1.445 m, la aproape 8 km de Lupeni (Valea Jiului). Aici găsiți 12 pârtii de schi amenajate (domeniul schiabil ajunge la 26 km), fiecare echipată cu instalații de transport pe cablu. Cinci dintre ele au nocturnă, astfel se poate schia în orice moment al zilei. Cea mai lungă pârtie are 8,1 km.

straja
Schi în stațiunea Straja. Foto: skistraja.ro

3. Păltiniș (Munții Cindrel)

Stațiunea montană din judetul Sibiu, fondată în 1894, se află la o altitudine de 1.442 m și are două pârtii de schi: Oncești – 1,15 km lungime, cu nocturnă și telescaun și Dăneasa – 450 m lungime, cu teleschi. Există, de asemenea, și cinci pârtii pentru amatorii de schi-fond. Accesul este foarte facil, distanța dintre Sibiu și stațiune (pe DJ 106) este de 32 km.

păltiniș
Stațiunea Păltiniș. Foto: Petre Dadu via sibiu-turism.ro

4. Vatra Dornei

Este de departe cea mai cunoscută stațiune pentru practicarea sporturilor de iarnă din nordul Moldovei. Amatorii de schi au la dispoziție patru pârtii amenajate: Dealu Negru (3 km), Parc 1 și 2 (900 m și 550 m), dotate cu un baby-schi pentru copii și un teleschi, și Veverița (850 m, nocturnă, zăpadă artificială, skipass).

vatra dornei
Pârtie de schi în Vatra Dornei. Foto: ski-in-romania.com

5. Valea Prahovei

Este, de departe, cea mai populară zonă pentru practicarea schiului. Valea Prahovei are în total 49 km de pârtii și trasee de schi. Cea mai lungă partie de schi este în Poiana Brasov și are aproximativ 5 km.

sinaia
Cabana Corsy, aflată la cota 1.400 în Sinaia. Foto: sinaia-ski.ro

6. Județele Harghita și Covasna

Cele două județe au împreună peste 13 pârtii de schi, cu grade diferite de dificultate. Dintre toate stațiunile din regiune, cea mai cunoscută este Harghita Băi (1.350m), situată în Munții Harghita, la poalele masivului Harghita – Ciceu. Stațiunea are șapte pârtii de schi. O altă stațiune cunoscută este Harghita Mădăraș, cu patru pârtii amenajate. Izvorul Mureșului, Toplița, Băile Homorod, Balvanyos, Sovata, Ghelința și Comandău au împreună cu pârtiile enumerate mai sus 11,5 km domeniu schiabil.

baile homorod
Pârtie de schi în Băile Homorod. Foto: ski-in-romania.com

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

eMAG face reduceri „revoluționare”. Prețurile, ca de Black Friday
Magazinele din România, invadate de brânză fără lapte
Escrocherie cu filme deocheate pe Facebook

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.