Cele mai bune sfaturi pentru o piele și un păr mereu strălucitoare

Sursa foto: unsplash.com

Ca să fii în formă mereu, ai nevoie de îngrijire permanentă. Dar nu de la specialiști neapărat, ci poți obține rezultate minunate cu câteva sfaturi de îngrijire la domiciliu. Pielea si părul, care sunt mereu expuse, au nevoie de atenție deosebită, dacă vrei să arăți oricând gata de acțiune.

Putem dezbate zile întregi despre câți pași sunt necesari pentru o rutină de îngrijire a pielii, dar crema hidratantă va fi întotdeauna o idee perfectă pentru o piele sănătoasă. Pentru a obține umiditatea esențială, trebuie să folosești creme sau tipurile potrivite de uleiuri, care se aplică imediat după duș.

Retinolii sau retinaldehid este adevăratul salvator al pielii. Scapă de coșuri, netezește pielea, reduce ridurile, estompează hiperpigmentarea și luminează pielea.

Un alt lucru important este să nu fi zgârcită în timpul pe care îl oferi aplicării unei creme sau loțiune de corp. Ca să își facă treaba cât mai bine, loțiunea, crema sau uleiul de corp trebuie masat foarte bine, până a intrat în piele. Este bine să se facă aplicarea imediat după duș, când porii sunt deschiși și absorb mai bine toate ingredientele vindecătoare.

Nu toată pielea este la fel peste tot. În unele părți ale corpului, pielea este mai groasă și are nevoie de mai multă umiditate decât alte părți ale corpului – așa că trebuie să oferi atenție tuturor părților corpului pentru o piele super hidratată în întregime. După aplicarea cremei pentru mâini, ar trebui să porți mănuși pentru a te asigura că le vei avea moi și catifelate.

Un alt lucru pe care multe femei îl neglijează este perna pe care dormi. ACeasta trebuie să fie mereu curată, altfel este focar de infecție pentru coșuri și alte mâncărimi ale tenului. Fața de pernă se schimbă săptămânal și așternuturile se aerisesc zilnic.

Măștile faciale, precum măștile cu argile și smoothie sunt pregătite pentru a aborda orice problemă a pielii, plus că, desigur, sunt extrem de relaxante. Nu ezita să le folosești cât mai des pentru a menține elasticitatea și strălucirea tenului.

În ceea ce privește îngrijirea părului, există câteva trucuri, pe care oricine le poate face acasă.

Primul pas în îngrijirea părului este dieta ta și cele mai importante două lucruri din dieta sunt fierul și proteinele. Celulele pilose sunt celulele cu cea mai rapidă creștere din corp, dar sunt, de asemenea, primele afectate. Tocmai de aceea este important să mănânci corect și să nu suferi cu deficiențe, dacă vrei să ai o podoabă capilară bogată și voluminoasă.

Răsfață-ți părul ud cu o îngrijire extremă, deoarece firele sunt fragile și predispuse la rupere. Ia un pieptene cu dinți largi și periază de la rădăcini până la capetele părului cât mai blând posibil.

Tunde-ți părul la fiecare câteva săptămâni pentru a scăpa de acele vârfuri despicate maronii și aspre. Taie aproximativ 1/4 de centimetru din păr la fiecare 6 până la 8 săptămâni pentru a evita ca vârfurile despicate să crească din nou.

Nu spăla părul în fiecare zi și ori de câte ori faci acest lucru, aplică un balsam pe toate firele. Este important să îți găsești produsele potrivite pentru păr și să le menți pe aceleași. Clătește balsamul cu apă rece, deoarece este bună atât pentru rezistență cât și pentru strălucire.

Dacă ai părul uscat, atunci este bine să eviți colorarea. Cu toate acestea, dacă nu poți rezista fără, încearcă să menți sănătatea părului folosind metode naturale. Adaugă lămâie, ceai de mușețel sau miere, deoarece funcționează ca niște hidratante excelente pentru păr. Poți face o combinașie de apă și suc de lămâie și îl poți pulveriza peste păr atunci când ieși pentru o protecție mai bună. Dacă nu ai timp pentru a prepara propria soluție, un spray de păr este metoda cea mai sigură și simplă pentru ingrijirea părului zilnic.

Chiar dacă îți condiționezi părul după fiecare spălare, nimic nu funcționează la fel de bine ca îngrijirea profundă. Din când în când, spală-ți părul cu șampon, stoarce apa suplimentară și usucă-l cu un prosop. Apoi, ia cantități generoase de balsam și aplică-l chiar pe rădăcina părului. Folosește un pieptene larg dințat și trece-l prin păr pentru a te asigura că balsamul ajunge peste tot. Acum, trage părul în sus și leagă-l bine. Lasă balsamul să acționeze între 10 minute și o oră. Clătește bine și bucură-te de volumul și strălucirea de după această ingrijire.

Măști de păr naturale ușor de făcut acasă pentru o ingrijire cât mai serioasă.

Ou și ulei de muștar – Dacă ai părul uscat, iată răspunsul la toate problemele tale. Ouăle sunt bogate în vitamina A, B12, D și E, acizi grași și proteine. Proteina ajută la întărirea rădăcinilor, acizii grași îl fac un balsam natural pentru păr, iar B12 ajută la creșterea volumului.

Ulei de avocado și mentă. Avocado sunt cremoase, bogate, fiind excelente surse de proteine, grăsimi, vitamine și minerale găsite și în legumele verzi. Puneți niște avocado, adăugați o picătură sau două de ulei de mentă și aplicați această mască pe păr. Lăsați-l timp de 15-20 de minute și spălați-l.

Ulei de măsline, ulei de cocos și ou – Acesta este masca supremă pentru creșterea rapidă a părului. Încălzește 2 linguri de ulei de cocos, lasă-l să se răcească, adaugă unul sau două ouă și două linguri de ulei de măsline și aplică.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.