Cel mai mare bacșiș primit de un ospătar pe litoralul românesc

bacșiș
Foto: Captură Știrile ProTV / geralt / pixabay.com

Dacă știu cum să îi servească pe clienți, ospătarii pot obține venituri frumoase din bacșișurile lăsate de mesenii mulțumiți.

Astfel, meseria de ospătar se poate dovedi a fi una foarte bănoasă.

George, un ospătar dintr-un local din Mamaia, a povestit pentru Știrile ProTV că cel mai mare bacșiș pe care la primit vreodată a fost de 800 de euro.

„Plătește tipul nota, avea cred 10 milioane. Îmi dă 500 de euro, „merci, păstrează restul”. Ok! Trece juma de oră vine iar – „mâine seară îmi găsești și mie o masă mai în colț?”. „Da, da, da, de ce nu?”. Îmi mai dă 500 de euro și am rămas ceva de genul…da, e bine să fii barman și ospătar, mai faci și bani din chestia asta”, a povestit George pentru sursa citată.

Nu doar clienților din România le place să facă astfel de surprize dacă au fost mulțumiți de serviciile primite.

Ospătari norocoși

În urmă cu 3 ani, povestea unei chelnerițe din SUA care a primit un bacșiș de 3.000 de dolari la o notă de plată de 650 de dolari, a făcut înconjurul lumi.

Când a luat nota de plată şi a văzut suma uriașă rămasă bacşiş, chelnerița a izbucnit în larcimi. Tânăra a povestit că ar fi putut să piardă bacşişul deoarece, în acea zi, a dorit să plece mai devreme acasă.

Potrivit presei, binefăcătorul ar fi un fost director executiv al gigantului de plăţi online PayPal, Jack Selby, care are o avere netă de 50 milioane de dolari. Acesta este un mare fan al sportului, în special al fotbalului american, iar în noaptea respectivă în oraş s-a desfăşurat un meci important.

O altă poveste este cea a Kasey Simmons, un chelner din Statele Unite ale Americii, care a avut parte de o mare surpriză, după ce un client darnic i-a oferit un bacşis de 500 de dolari la o notă de plată de doar 0,37 dolari.

De fapt, tânărul de 32 de ani a primit bacșișul uriaș drept răsplată pentru un gest generos pe care îl făcuse cu o zi înainte, pe când se afla la cumpărături. Simmons a observat o bătrânică ce stătea la coadă și care părea foarte tristă. Alți clienți ai magazinului au trecut indiferenți pe lângă ea, însă tânărul a intrat în vorbă cu ea.

Deși bătrâna nu a spus de ce era tristă, Simmons a reușit să o înveselească și i-a plătit și cumpărăturile. „Au costat doar 17 dolari, însă nu e vorba de bani. E important să îi arăți cuiva că îți pasă”, și-a explicat tânărul gestul.

Iar bacșișul generos de la restaurant a fost oferit chiar de fiica bătrânei. Într-un mesaj scris pe un șervețel, femeia a explicat că mama sa trecea prin momente dificile deoarece chiar în acea zi se împlineau 3 ani de când își pierduse soțul.

Tânărul s-a emoționat foarte tare în momentul în care a citit mesajul: „Într-una dintre cele mai triste zile din an, tu ai reușit să îi faci mamei mele ziua minunată. Ai insistat să plătești, i-ai spus că e o femeie foarte frumoasă. Nu am mai văzut-o zâmbind atât de mult de când tatăl meu a murit”.

Foto: geralt / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.