„Vedere” de pe cel mai înalt pod suspendat din Europa VIDEO

muntele_titlis
Muntele Titlis. Sursa: Wikimedia Commons

Elveţienii au dat în folosinţă cel mai înalt pod suspendat din Europa. Podul a fost instalat pe Muntele Titlis, la aproape 3.000 de metri altitudine, iar BBC a relizat un filmuleţ în care ne prezintă fenomenala privelişte.

Construcţia are 98 de metri lungime şi o lăţime de doar un metru. Podul este suspendat la 500 de metri deasupra gheţarului Titlis. Inginerii spun că podul poate rezista la vânturi extrem de puternice (aproape 200 km/h) şi la o încărcare de 450 de tone de zăpadă.

Dificila construcţie, numită oficial „Titlis Cliff Walk”, a durat cinci luni şi a costat 1,2 milioane de euro.

Podul a fost finalizat în 2013, pentru a sărbători 100 de ani de la darea în folosinţă a telecabinei Engelberg-Gerschnialp.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România şi în lume, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.