Cel mai contestat viitor ministru din Guvernul Cîțu

Sorin Cîmpeanu FOTO: ALDE.RO
Sorin Cîmpeanu FOTO: ALDE.RO

Traseistul politic Sorin Cîmpeanu, care a făcut carieră în ALDE și PRO România, înainte de a trece în tabăra PNL, este propunerea coaliției de centru-dreapta pentru funcția de ministru al Educației.

Sorin Cîmpeanu a fost ministru al Educației și în Guvernul Ponta IV, iar în timpul mandatului său a inițiat o Ordonanță de Urgență foarte controversată, prin care doctorii plagiatori puteau să renunțe la titlu, fără să suporte vreo altă consecință legală.

Jurnalista Emilia Șercan, care a investigat numeroase diplome bănuite de plagiat, spune că ”domnul Cîmpeanu s-a poziționat în ultimii ani ca un apărator al plagiatorilor”.

”Dumnealui a afirmat foarte recent că este un susținător al ideii de desființare a Consiliului pentru Atestarea Diplomelor și Certificatelor Universitare – CNATDCU”, mai susține jurnalista pentru EuropaFM.

”Este membru în Academia de Științe ale Securității Naționale, fondată de Gabriel Oprea, o persoană care a rămas definitiv fără titlul de doctor și care, actual, are printre membrii ei persoane care au coordonate teze de doctorat plagiate sau chiar persoane asupra cărora planează suspiciuni de plagiat”, a adăugat Șercan.

Sorin Cîmpeanu are 52 de ani. În primul său mandat de ministru al Educației, el a introdus sistemul de corectare încurcișată între județe a lucrărilor de Bacalaureat, având ca scop evitarea fraudelor.