Cel mai amuzant joc de limba română. Formează cuvinte cu aceste 7 litere!

În acest weekend, vă propunem un joc foarte simplu de limba română, pe care îl puteţi încerca împreună cu familia.

Se dau literele:

T A A R M P I

Folosind regulile care se aplică şi la integrame (A e şi Ă şi Â, I e şi Î, T este şi Ţ) vă invităm să realizaţi cuvinte de 7, 6, 5 sau 4 litere. Fiecare cuvânt de 4 litere valorează un punct, cele de 5 – 2 puncte, cele de 6 – 3 puncte, iar cele de 7 – 4 puncte.

Aşteptăm lista voastră de cuvinte la rubrica de comentarii. Cele mai bune propuneri vor fi publicate în articol, mâine seară, alături de numele celor care le-au propus.

Ne-am inspirat în conceperea acestui joc din scrabble, un sport încă popular în România şi despre care credem că ar trebuie să fie introdus ca materie opţională în şcolile din România.

Dacă sunteţi un fan al testelor de inteligenţă, al jocurilor şi al provocărilor în general, vă invităm să daţi un Like paginii noastre de Facebook şi vă invităm să încercați testele de mai jos:

Testul de inteligență al lui Einstein. Doar 2 oameni din 100 îl pot rezolva
O problemă de matematică a pus în dificultate milioane de oameni
TEST. Problema de clasa a II-a pe care puţini adulţi o pot rezolva
Ești mai inteligent decât un copil de clasa a 8-a? Două probleme prin care poți afla
Test de cultură generală. Recunoașteți animalele din imagine
Cât de bine stăpâneşti limba română. Test online
Problemă de matematică greu de rezolvat, chiar și de către doctoranzi

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.