Cei care hrănesc urșii la marginea drumului vor primi amenzi usturătoare. Unde se vor monta camere de supraveghere

urși
Foto: jandarmeriaarges.ro

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că vor fi instalate camere de supraveghere pe Transfăgărășan pentru a-i amenda pe cei care hrănesc urșii la marginea șoselei.

Amenda ar putea ajunge la 5.000 de lei. Ministrul Fechet a declarat că va propune ca sancțiunile să poată fi aplicate de autorități și în baza imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere.

Ministrul Mediului a mai spus că a discutat și cu conducerea Companiei Naționale de Administrare a Drumurilor Naționale și a convenit ca împreună să monteze niște panouri care să avertizeze cetățenii și turiștii că este interzisă prin lege hrănirea urșilor.

De asemenea, s-a mai decis și ca o parte din urșii care „cerșesc” mâncare la marginea drumului să fie mutați la Sanctuarul din Zărnești. Prima pe listă este o ursoaică cu trei pui.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.