Cea mai performantă tehnică de combatere a cancerului, introdusă la Iaşi

Cea mai performantă tehnică de combatere a cancerului, care îi poate ajuta pe pacienţii cu tumori cerebrale, pulmonare sau din categoria ORL, a fost adusă la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi.

Costurile tratamentului sunt acoperite de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Noua tehnică de radioterapie, IMRT-VMAT, este cea mai performantă metodă de radioterapie disponibilă în lume în prezent.

Potrivit reprezentanţilor Institutului Regional de Oncologie din Iaşi, noua tehnică de combatere a cancerului nu mai este folosită de niciun spital de stat din România, iar cu ajutorul acesteia se pot realiza operaţiuni de radioterapie în zone sensibile, fără a afecta ţesutul înconjurător.

”Pentru a putea fi folosită este nevoie de acceleratoare şi accesorii performante, iar echipa de la rapdioterapie trebuie să se specializeze. Pentru implimentare este nevoie şi de un soft special. Noi toate acestea le-am achiziţionat încă din 2011, iar din 2012 echipa noastră a urmat cursuri de perfecţionare în Elveţia, Portugali şi Germania“, a declarat pentru Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie din Iaşi, pentru mediafax.ro.

Până acum, doi pacienţi ai institutului, care au avut tumori localizate pe creier şi la ureche, au început sesiunile de radioterapie, conducerea uităţii spitaliceşti anunţând că alţi trei bolnavi vor mai urma acest tratament.