Cea mai mare amendă primită de un șofer din România care a condus drogat

poliția polițist
FOTO: MAI/Facebook

Cea mai mare amendă penală primită de un șofer din România care a condus sub influența unor substanțe interzise a fost de 100.000 de lei, relatează hotnews.ro, care citează agenția de presă news.ro.

Sentinţa a fost dată în iulie 2023 unui bărbat care, iniţial, fusese condamnat la închisoare şi care urma să execute pedeapsa deoarece avea o condamnare anterioară.

Însă bărbatul a făcut apel, iar Curtea de Apel Bucureşti a stabilit pedeapsa amenzii penale de 100.000 de lei (circa 20.000 de euro), reprezentând un număr de 200 de zile-amendă de 500 de lei ziua-amendă. Decizia este definitivă.

Articolul 336 din Codul penal prevede că persoana care conduce un vehicul (pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere) sub influența unor substanțe psihoactive se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.