Cea mai faimoasă acvilă din România se întoarce acasă

arlie
Arlie. Foto: Mihai Proca / SOR / Facebook

Arlie, o acvilă ţipătoare mică ce a fost echipată în 2013 cu un transmiţător satelitar, a părăsit Africa și a pornit spre România, a anunțat Societatea Ornitologică Română.

Foarte interesant este faptul că Arlie a plecat spre România exact în aceeaşi zi ca şi în anul 2015 – pe 8 februarie.

Până pe 14 februarie, Arlie a parcurs deja 1.354 de kilometri.

Cea mai mare distanţă a fost parcursă în ziua de 11 februarie, când acvila a zburat 369 de kilometri. Pe 12 februarie, Arlie a trecut graniţa din Namibia în Zambia. Acum, el este la o distanţă de 6.700 de kilometri de cuibul său din judeţul Braşov.

Anul trecut, Arlie a ajuns la cuib în data de 31 martie la ora 13.00.

Monitorizarea lui Arlie cu ajutorul unui transmițător satelitar a permis urmărirea traselui pe care pasărea îl realizează în drumul său spre casă.

Astfel, Arlie zboară pe deasupra mai multor țări din Africa, printre care se numără Namibia, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Republica Democratică Congo, Tanzania, Ruwanda, Burundi, Uganda, Sudan, Sudanul de Sud, Etiopia, Eritreea sau Egipt.

Apoi, călătoria sa continuă pe deasupra Orientului Mijlociu, parcurgând țări precum Israel, Iordania, Siria și Liban. După ce zboară pe deasupra Turciei și a Bulgariei, Arlie ajunge înapoi în România.

Călătoria lui Arlie poate fi urmărită online AICI.

arlie harta
Călătoria lui Arlie. Foto: pomarina.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Povestea tinerei care la 21 de ani și-a deschis o școală de dans din fonduri europene
Povești de succes. Românii care i-au cucerit pe italieni cu mâncarea românească
O româncă e nominalizată la „Premiul Nobel pentru profesori”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.