Povești de succes. Românii care i-au cucerit pe italieni cu mâncarea românească

Deși Italia este o țară cu o gastronomie celebră în toată lumea, mai mulți români stabiliți în peninsulă au reușit să lanseze afaceri de succes cu mâncăruri din bucătăria românească, relatează stirileprotv.ro.

Zina Vicol este patroana unui laborator de patiserie în Vignate. În cofetăria numită Divo’s Italia vinde produse românești pe bază vegetală, fără grăsimi. Pentru a avea succes, întreaga familie s-a implicat în afacere. De exemplu, firma de construcții a soțului a ridicat laboratorul.

Cofetăria are succes, iar clientii vin și de la zeci de kilometri departare ca să cumpere de la ea.

O altă româncă, stabilită de 10 ani în Italia, și-a inaugurat în Milano un magazin cu mâncare gătită botezat „Dacia”.

„Să supraviețuiesc? A nu, nu merge, noi nu supraviețuim, noi trăim. Cu ce? Cu toate ideile mele, o combinație între românește și italienește”, a declarat Mariana Giussani pentru stirileprotv.ro.

Liviu Onea, patronul restaurantului Letrelanterne din Desio, organizează de 6 ani botezuri și nunți în localul său, frecventat în special de românii din regiune. Într-un an, Liviu organizează în jur de 150 de botezuri, nunți și petreceri pentru români.

„Bucătăria românească e pentru noi de aici totul. Noi prezentăm în Italia o șunculiță, o ceapă – ne caracterizează și am început să dau pe brazda și italienii”, a povestit Liviu Onea pentru postul de televiziune.

Se estimează că în Italia muncesc în jur de un milion de români.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

10 sate de poveste din Europa pe care trebuie să le vizitezi
Un mic oraș din România, în topul celor mai frumoase din lume
O româncă e nominalizată la „Premiul Nobel pentru profesori”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.