Ce spune Raed Arafat despre introducerea carantinei în București

raed arafat
Foto: Facebook

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat sâmbătă că în ședința autorităților care va avea loc duminică, la nivelul Bucureștiului, nu se va lua în discuție plasarea în carantină a capitalei.

În București, rata de incidență a cazurilor de COVID-19 este de 4,85 la mia de locuitori.

”Mâine va fi o ședință la Prefectura București, dar este pe prelungirea măsurilor actuale, nu pe carantină, ca să clarificăm situația. La acest moment nu s-a pus în discuție carantinarea Bucureștiului. Ilfovul a venit cu carantinarea mai multor localități (…) Iar mâine Bucureștiul urmează să aibă ședință pentru prelungirea măsurilor care sunt implementate de 14 zile și care vor fi prelungite”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat potrivit stirileprotv.ro.

Mai multe localități din județul Ilfov, deci din jurul capitalei, sunt deja în carantină, după ce incidența cazurilor de COVID-19 a depășit aici 6 la mia de locuitori. Este vorba despre Berceni, Bragadiru, Brănești, Clinceni, Chiajna, Cornetu, Dobroești și Otopeni.

Daniel Zamfir, prefectul județului Ilfov, a declarat astăzi la postul de televiziune Digi24 că alte 4 localități din Ilfov vor intra în carantină pentru o perioadă de 14 zile: Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari, relatează hotnews.ro.

În județul Ilfov, rata de incidență a cazurilor de COVID-19 este de 6,36 la mia de locuitori.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.