Ce spune ministrul Rafila despre cazul medicilor care direcționează pacienți de la stat la cabinete private

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că trebuie stabilite niște sancțiuni pentru medicii care direcționează pacienți de la stat la privat.

„Nu ştiu dacă o să putem să o eliminăm (practica trimiterii pacienților la privat – n.red.), o să încercăm să facem lucrurile astea aplicat şi într-un mod care responsabilizează medicii.

Cred că ar trebui făcută o declaraţie pe proprie răspundere a medicilor care lucrează în instituţiile publice, privind acest aspect, că nu direcţionează pacienţi”, a declarat joi Alexandru Rafila, la Forumul Naţional de Neurologie.

„Trebuie stabilite şi nişte sancţiuni care să poată să fie aplicabile şi pe de altă parte, şi asta o să o introducem curând în criteriile de performanţă ale managerilor, este vorba de modul în care este respectat programul de lucru în spitalele publice”, a spus ministrul PSD.

”Pentru că un medic care lucrează într-un spital public trebuie să desfăşoare activitate de cel puţin şase ore iar completarea până la 7 ore o face printr-un serviciu de gardă sau două gărzi, în funcţie de unitatea sanitară”, a explicat el.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.