Ce spune Florin Cîțu despre protestele împotriva restricțiilor

Captură Youtube
Captură Youtube

Primul ministru Florin Cîțu a fost întrebat ce părere are despre cei care au protestat în București și în alte orașe din țară, însă a evitat să dea un răspuns tranșant. „Eu îi înțeleg pe români că după un an de zile au obosit, toți am obosit”, a spus Florin Cîțu, după care a început să vorbească despre campania de vaccinare. De asemenea, anterior, premierul a spus că oamenii pot să protesteze dacă respectă regulile.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că Jandarmeria a aplicat 29 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor sanitare în cazul protestului din noaptea de duminică spre luni din București împotriva noilor restricții dispuse de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Potrivit acestuia, printre motivele pentru care au fost aplicate amenzile, se numără încălcarea prevederilor privind interzicerea deplasării persoanelor în afara locuinţei după ora 20.00. „De asemenea, hotărârea din Legea 55 cu privire la organizarea manifestaţiilor a fost şi ea încălcată, pentru că au fost peste 100 de oameni. Din informaţiile pe care le am, au fost aproximativ până în 800 de oameni în tot Bucureştiul, au fost în mai multe puncte”, a declarat Alin Stoica.

Sute de oameni s-au adunat în Piața Universității din București, dar și în orașe precum Sibiu, Timișoara, Constanța, Brăila, Galați sau Arad pentru a protesta împotriva restricțiilor impuse de Guvern.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.