Ce spune Florin Cîțu despre carantinarea totală a Bucureștiului. Se schimbă regulile pentru școli în toată țara

FOTO: B_Me/Pixabay.com
FOTO: B_Me/Pixabay.com

Premierul Florin Cîțu a declarat că o carnatină totală pentru București nu este o opțiune. Declarația vine în contextul în care în Capitală rata de infectare ajuns la 6,22 de cazuri la o mie de locuitori. Cîțu le-a transmis bucureștenilor să ignore scenariile și să aștepte deciziile autorităților.

Astăzi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a solicitat o modificare a ordinului comun semnat cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, privind regulile funcționării școlilor cu prezență fizică, așa încât școlile să se închidă și să treacă la învățământ online doar atunci când localitățile respective sunt în carantină, nu atunci când indicele ratei de infectare atinge pragul de 6 la mia de locuitori.

Cei doi miniștri au căzut de acord, iar școlile se vor închide complet doar în cazul carantinării unei localități.

„Am stabilit cu ministerul Sănătății să modificăm ordinul în asa fel încât elevii vor merge la școală până la instituirea carantinei. Va fi modificat ordinul cu sintagma „școlile trec online la instituirea carantinei”,” a declarat Cîmpeanu după întâlnirea cu Voiculescu.

Duminică, Sorin Cîmpeanu a transmis încă o dată că școlile trebuie închise ultimele, „doar dacă situația epidemiologică o impune”. În susținerea acestui principiu, ministrul Educației face trimitere la un studiu Reuters care arată că „rata de infectare în rândul elevilor care învață online este mai mare decât în rândul elevilor care merg la școală”. 

Potrivit ordinului comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, toți elevii trec la educația exclusiv online când este depășit indicele de infectare de 6 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.