Ce spune Ciolacu despre creșterea taxelor în 2024

Marcel Ciolacu. Foto: Facebook (pagina oficială)

Premierul Marcel Ciolacu declarat marți că nu vor creşte taxele şi impozitele anul viitor şi nici nu vor fi introduse taxe noi, care „să-i împovăreze pe români şi mediul de afaceri”.

Declarațiile au fost făcute la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, unde au fost discutate mai multe teme aflate în atenția guvernului, sindicatelor și patronatelor. Liderul PSD a mai precizat că Executivul caută soluţii pentru a reduce impozitarea muncii.

„Pregătim bugetul pentru anul viitor, asupra căruia ne vom consulta cu partenerii sociali. Vreau să fie foarte clar: în 2024 nu creștem taxele și impozitele și nu vom introduce taxe noi care să-i împovăreze pe români și mediul de afaceri. Căutăm soluții să reducem impozitarea muncii și să continuăm măsurile de creștere a veniturilor bugetare prin combaterea evaziunii și printr-o mai bună colectare, inclusiv îmbunătățirea managementului la ANAF și Vămi.

Facem la nivel guvernamental toate demersurile pentru a începe anul 2024 cu bugetul adoptat, pentru a avea predictibilitatea necesară mediului de afaceri”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat de presă.

Consultările cu partenerii sociali, în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social vor continua și cu privire la nivelul salariului minim pe economie garantat în plată.

„Guvernul va lua o decizie privind salariul minim doar după ce va fi agreată cu partenerii sociali”, a subliniat șeful Executivului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.