Ce spun străinii despre protestele din România

Zeci de mii de oameni au protestat aseară în București (Alexandru Dorobanțu - Facebook)
Zeci de mii de oameni au protestat aseară în București (Alexandru Dorobanțu - Facebook)

Foto: Alexandru Dorobanțu

Protestul masiv care a avut loc aseară în București a atras atenția agențiilor de presă străine, care au alocat spații largi subiectului.

Agenția Reuters spune că ”mii de oameni au mărșăluit către sediul Guvernului, cerând demisia miniștrilor, după ce bilanțul morților în urma incendiului din clubul Colectiv a crescut la 32, iar alte zeci de oameni sunt în condiții critice”.

”Supărați din cauza celei mai grave tragedii din ultimii ani, dar și de felul în care autoritățile acordă licențele și inspectează localurile publice, protestatarii au strigat ”Criminalii”, ”Vrem dreptate” și ”Corupția ucide!”.

Agenția France Presse menționează că la marș au participat peste 15.000 de oameni, care au cerut demisia premierului Victor Ponta și a mistrului de Interne Gabriel Oprea.

”Unii manifestanți fluturau steagul găurit al României, simbol al revoluţiei împotriva regimului dictatorului Nicolae Ceauşescu, din urmă cu 25 de ani”, au menționat jurnaliștii francezi.

De cealaltă parte, agenția Associated Press a încercat să ofere și o explicație pentru magnitudinea protestului de aseară.

”Nemulțumirea față de Guvern era în creștere în România. Mulți români cred că Guvernul este corupt, iar incendiul de vineri nu a făcut decât să pună paie pe foc”, a precizat agenția americană.

Recomandările editorilor GreatNews: