Ce spun administratorii parcului de aventură unde 4 copii s-au rănit când s-a rupt un cablu: „Un mic incident”

Dinosaur World Transylvania
Foto: Dinosaur World Transylvania / Facebook

Administratorii parcului de aventură unde 4 copii au fost răniți după ce un cablu s-a rupt spun că a fost doar „un mic incident” care a fost prezentat exagerat în spațiul public.

Ieri, 4 copii cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani au ajuns la spital după ce cablul unui joc din parcul de aventură Dinosaur World Transylvania s-a rupt. Parcul se află în satul Sibișel de lângă Hațeg, în județul Hunedoara.

Veniți la fața locului, reprezentanții ISU Hunedoara au spus că, din primele informații, cei 4 copii – 2 băieți și 2 fete – au căzut de la înălțimi de 2 – 2,5 metri. 2 dintre copii au fost duși la Spitalul Municipal Hunedoara, iar ceilalți 2 au fost duși la Spitalul Județean de Urgență Deva. Unul dintre copii a fost transportat cu un elicopter SMURD, iar ceilalți cu ambulanțele.

Inspectorii ITM au transmis că, din primele constatări, a reieșit că șuruburile ce fixau cablul jocului nu erau strânse bine.

Reprezentanții parcului au transmis că incidentul a fost prezentat exagerat în spațiul public. Mai mult, aceștia spun că nu au fost respectate regulile de siguranță, și că în loc să urce un singur copil, au urcat 7 odată.

„Dorim să vă informăm despre un mic incident care a avut loc recent în cadrul parcului nostru. Din fericire, toți copiii implicați sunt bine și nu au suferit răni grave. Incidentul s-a produs deoarece nu au fost respectate regulile de siguranță la unul dintre jocurile noastre. În loc să se urce câte o singură persoană, au fost 7 copii pe acel joc, ceea ce a dus la căderea lor de la o înălțime de 50 cm, nu de la 3 metri, așa cum s-a vehiculat pe internet”, au transmis administratorii Dinosaur World Transylvania.

„Am observat că imagini și videoclipuri legate de acest incident au fost răspândite online, însă acestea exagerează gravitatea situației. Siguranța vizitatorilor noștri este prioritatea noastră principală, iar noi luăm toate măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente în viitor. Vă asigurăm că parcul nostru rămâne un loc sigur și distractiv pentru toți copiii și familiile care ne vizitează. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm cu drag la Dinosaur World Transylvania!”, au mai spus ei.

Foto: Dinosaur World Transylvania / Facebook

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.