Ce sporturi se practică în sezonul rece și cât te costă

A venit sezonul rece și temperaturile sunt din ce în ce mai scăzute însă asta nu trebuie să ne împiedice să facem mișcare pentru a ne menține sănătoși și în formă. În ziua de astăzi putem să practicăm o mulțime de sporturi chiar și atunci când e foarte frig afară, trebuie doar să avem ambiție.

Ne-am gândit să vă recomandăm și noi câteva sporturi care merită practicate chiar și iarna și care nu sunt neapărat sporturi de iarnă tradiționale.

Fotbal în sală

În toate orașele mai mari din România se găsesc deja săli de sport, terenuri de fotbal sau ‘baloane’ acoperite, așa cum sunt numite popular. Chiar și când dă zăpada e foarte simplu de jucat fotbal pe asemenea terenuri, fără prea multe investiții în echipamente de fotbal.

Tot ce aveți nevoie este închirierea terenului, care este ieftină atunci când se împarte la 10-15 jucători, o minge și ghete pentru fotbal fără crampoane pentru a nu strica suprafața de joc.

Sporturi tradiționale de iarnă: schiat, patinaj, snowboarding

 

Nu putem să nu trecem în revistă și sporturile de iarnă cele mai cunoscute și îndrăgite. În primul rând, schiatul e unul dintre puținele sporturi ce implică activitatea tuturor mușchilor corpului și asigură dezvoltarea armonioasă a mușchilor abdominali, dar și a picioarelor. Problema cu schiatul este că dacă nu locuiești la munte trebuie să investești pentru a ajunge acolo, dar și într-o cazare și în echipamente ceva mai costisitoare față de alte sporturi.

Snowboardul e un sport intens care presupune schimbări rapide de direcție și ai nevoie de flexibilitate și echilibru. Avantajul e că se poate învăța mai ușor decât schiatul și aduce o mulțime de beneficii cardiovasculare.

Patinajul e un sport ce implică o varietate de exerciții și mișcări de coordonare și din fericire e mai puțin costisitor ca celelalte sporturi de iarnă. Cu doar câteva zeci de lei poți închiria inclusiv patinele de care ai nevoie iar patinoare se găsesc în fiecare oraș din România, în perioada rece.

Alergarea pe timp de iarnă

 

Nu e neapărat un sport de iarnă însă alergatul pe zăpadă poate fi benefic pentru sănătate și chiar recomandat. Desigur, cea mai importantă rămâne alegerea zonei în care alergi. Evită pojghița de gheață și nu petrece extrem de mult timp afară, alergând la fel de mult ca în sezonul cald pentru că riști mai ușor o răceală. O altă variantă pe timp de iarnă este joggingul pe bandă în interior.

 

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.