Ce sancțiune a primit o japoneză care a plecat cu 2 minute mai devreme de la serviciu

FOTO: B_Me/Pixabay.com
FOTO: B_Me/Pixabay.com

O anchetă a început la un consiliu școlar al orașului japonez Funabashi, din prefectura Chiba. Potrivit sankei.com, mai mulți salariați au plecat mai repede de la serviciu pentru a nu rata autobuzul care îi putea duce acasă mai devreme. Mai exact, angajații au plecat cu două minute mai devreme față de ora 17:15, când li se termina programul, pentru a putea fi în stație la ora 17:17, ora la care sosea autobuzul ce îi ducea spre casă.

Dacă îl ratau aveau de așteptat încă jumătate de oră până la venirea următorului. Potrivit anchetei consiliului școlar, în perioada mai 2019 – ianuarie 2021 au fost fix 316 cazuri în care salariații au plecat mai devreme de la muncă. Mai mult, printre cei care au plecat mai devreme se numără și cea care avea în sarcină gestionarea prezenței.

Mai mult, ea este bănuită că este cea care a avut inițiativa și cel mai grav fapt care i se reproșează este că a avut ideea falsificării cardurilor de prezență. Astfel, acești angajați care plecau mai devreme le lăsau cardurile colegilor lor rămași la serviciu pentru a fi pontați că pleacă la ora prevăzută în program.

Ca urmare, pentru că i-a făcut și pe alții să-i urmeze exemplul, femeia s-a trezit cu o reducere de 10 la sută a salariului timp de trei luni.  Potrivit presei japoneze, banii economisiți de instituție prin această sancțiune echivalează cu 1.090 de euro.

Ceilalți salariați, inclusiv cei care au pontat cardurile de prezență în locul „chiulangiilor”, au primit doar avertismente.

Măsurile au fost criticate de unii, mai ales că unii dintre salariații sancționați veneau dimineața mai devreme la muncă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.