Ce salariu are un preot. Câți bani încasează Patriarhul Daniel lunar

FOTO: Greatnews.ro
FOTO: Greatnews.ro

Un preot debutant cu studii superioare are un salariu de 3.700 de lei, iar unul cu studii medii – 3.550 de lei, potrivit Știrile Pro TV. Cele mai mari salarii dintre preoți le au cei care au studii superioare și gradul I. Lunar încasează 4.000 de lei.

Toate aceste salarii sunt cele de bază (brute).

Patriarhul Daniel are un salariu de 23.930 de lei lunar. De asemenea, preoții înadrați pe funcțiile de arhiepiscop major, mitropolit Biserica Ortodoxă Română și Biserica Romano Catolică sunt asimilați funcțiilor de secretari și chestori ai Senatului și al Camerei Deputațiilor și au o indeminzație lunară de 21.840 lei.

Arhiepiscopii, șefii de cult (mitropolit, episcop, muftiu, sef rabin președinte uniune, președinte) sunt asimilați funcțiilor de miniștrii și au o indemnizație lunară de 21.840 lei

Episcopii, și episcopii vicari sunt asimilați funcțiilor de vicepreședinți ai comisiilor permanente ale Senatului și Camerei Deputațiilor și au indemninzație publică de 19.552 lei

Cei încadrați în funcțiile de episcop-vicar, episcop-coajutor, episcop auxiliar și arhierul vicar sunt asimilați funcției de senator sau deputat și au o indemnizație publică de 18.720 lei.